Aktuelt fra Lederkilden

Registrer deg her for gratis nyhetsbrev på e-post.

Hva er nytt på den regnskapsmessige siden?

Verktøy og fagstoff knyttet til årsregnskapet er ajourført på Lederkilden i henhold til de ulike krav og endringer som er knyttet til 2016-regnskapet.

Gå til temameny for årsregnskapet
Johan Henrik L’orange, partner i BDO AS er medlem i Lederkildens fagpanel. Han forteller at det ikke er store endringer knyttet til årsregnskapet for 2016. Noen forhold for fremtiden og 2017 er det imidlertid verdt å merke seg:

  • Det arbeides videre med ny regnskapslov og delutredning II har vært på høring høsten 2016. Vi tror ny lov vil bli gjort gjeldende fra tidligst 2018, men trolig fra 2019.
  • Fra 1. januar 2016 ble det gratis å hente ut regnskaper, firmaattester og registeropplysninger fra Brønnøysund dersom dette gjøres elektronisk. Også andre gebyrer er redusert. Disse sendes ut på mail i løpet av få minutter forutsatt elektronisk bestilling. Dette tilsier mer fokus på årsregnskaper generelt.
  • Det er for øvrig viktig å merke seg at myndighetene innfører strengere sanksjoner (les dagmulkter) for manglende pliktig rapportering til det offentlige (som f.eks. aksjonærregisteroppgaver). Det kan raskt bli relativt store beløp av dette og det er derfor ekstra viktig å passe på frister i 2017.


Johan Henrik L'Orange
Partner

 

 

Din guide til effektiv styring og utvikling av bedriften.

Prøv gratis