Ordliste

Din guide til effektiv styring og utvikling av bedriften.

Prøv gratis
 1. a
 2. b
 3. c
 4. d
 5. e
 6. f
 7. g
 8. h
 9. i
 10. j
 11. k
 12. l
 13. m
 14. n
 15. o
 16. p
 17. q
 18. r
 19. s
 20. t
 21. u
 22. v
 23. w
 24. x
 25. y
 26. z
 27. æ
 28. ø
 29. å

pre acquisition due diligence

Analyse før oppkjøp. Ved etablering av kontakt mellom kjøper og selger vil det forventes at en selger gir mer inngående opplysninger om bedriften, slik at kjøper kan gjøre en grundigere analyse. Dette kan også sammenlignes med kjøpers undersøkelsesplikt. En slik analyse gjøres gjerne på ¿intensjonsavtalenivå¿ i kjøpsprosessen, og hensikten med denne er bl.a. å: 1) Utføre totalanalyser som skal brukes som grunnlag for et bindende pristilbud. 2) Identifisere kritiske faktorer som kan stoppe hele transaksjonen (deal breakers, f.eks. konsesjoner) 3) Identifiseres de kritiske suksessfaktorene for en vellykket sammenslutning og fremtidig drift. 4) Skaffe bakgrunnsinformasjon for å kunne utforme avtale om overdragelse. I en analyse før oppkjøp utvelges og presenteres informasjonen av oppkjøpskandidaten, og dette medfører at konfidensiell informasjon ofte er vanskelig å få tilgjengelig.

Relatert innhold


 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Finansiell analyse

  Bruk våre sjekklister til å gjennomføre en finansiell analyse av et kjøpsobjekt: Er økonomien som forutsatt? Få også tips til presentasjon av resultatet til din oppdragsgiver (kjøper).

 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Kommersiell analyse

  Bruk vår sjekkliste til å gjennomføre en kommersiell analyse, en "helsesjekk", på et kjøpsobjekt. Få også tips til presentasjon av resultatet til din oppdragsgiver (kjøper).

 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Due diligence - faser og analyseområder

  Hvordan vet du at selgers informasjoner er korrekte? Unngå å kjøpe katta i sekken. Få oversikt over hvordan du sjekker at de forutsetningene du bygger dine vurderinger på er riktige.

Tips

På lederkilden.no kan du dra nytte av kunnskap og erfaring fra mer enn 60 fagfolk og ledere.