Ordliste

Din guide til effektiv styring og utvikling av bedriften.

Prøv gratis
 1. a
 2. b
 3. c
 4. d
 5. e
 6. f
 7. g
 8. h
 9. i
 10. j
 11. k
 12. l
 13. m
 14. n
 15. o
 16. p
 17. q
 18. r
 19. s
 20. t
 21. u
 22. v
 23. w
 24. x
 25. y
 26. z
 27. æ
 28. ø
 29. å

pre due diligence

Kartlegging. Ved oppkjøp bør det først foretas en pre due diligence. Dette er en grovanalyse basert på den offentlig tilgjengelige informasjonen, og er nødvendig før det kan settes en foreløpig prisantydning. Formålet er å få nærmere innblikk i oppkjøpsobjektet. Dette omfatter normalt: Få en grov oversikt over resultat- og balanseforhold - Få kjennskap til eierforhold og sentrale nøkkelpersoner - Vurdering av virksomhetens strategiske posisjon i markedet - Bli kjent med eventuelle betalingsanmerkninger - Grov vurdering av virksomhetens kontantstrømevne og antatt verdinivå. En pre due diligence kan gjennomføres uten at noen av selgers representanter er klar over at selskapet blir vurdert.

Relatert innhold


 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Due diligence - faser og analyseområder

  Hvordan vet du at selgers informasjoner er korrekte? Unngå å kjøpe katta i sekken. Få oversikt over hvordan du sjekker at de forutsetningene du bygger dine vurderinger på er riktige.

 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Kommersiell analyse

  Bruk vår sjekkliste til å gjennomføre en kommersiell analyse, en "helsesjekk", på et kjøpsobjekt. Få også tips til presentasjon av resultatet til din oppdragsgiver (kjøper).

 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Finansiell analyse

  Bruk våre sjekklister til å gjennomføre en finansiell analyse av et kjøpsobjekt: Er økonomien som forutsatt? Få også tips til presentasjon av resultatet til din oppdragsgiver (kjøper).

Tips

På lederkilden.no kan du dra nytte av kunnskap og erfaring fra mer enn 60 fagfolk og ledere.