Ordliste

Din guide til effektiv styring og utvikling av bedriften.

Prøv gratis
 1. a
 2. b
 3. c
 4. d
 5. e
 6. f
 7. g
 8. h
 9. i
 10. j
 11. k
 12. l
 13. m
 14. n
 15. o
 16. p
 17. q
 18. r
 19. s
 20. t
 21. u
 22. v
 23. w
 24. x
 25. y
 26. z
 27. æ
 28. ø
 29. å

post acquisition due diligence

[Synonymer: acquisition audit, post completion review]
Analyse etter oppkjøp. Etter at en oppkjøpstransaksjonen er gjennomført, er det viktig å finne ut om det ligger skjulte forhold som kan få innvirkning på de forutsetningene som er lagt til grunn for en overtakelse av selskapet. Fordelen her er at du i prinsippet har en ubegrenset informasjonstilgang, i motsetning til tidligere i prosessen. På dette tidspunktet, skal du kunne bekrefte at de avtalte forutsetningene er oppfylt, og videre identifisere et grunnlag for eventuelt å kunne kreve prisavslag eller rett og slett heve hele kjøpet. Du kan også finne grunnlag for eventuelt å kreve erstatning for feilinformasjon eller grov uaktsomhet i salgs-/ eller fusjonsprosessen. En post acquisition due diligence er det siste leddet i analysen, og du bør etter denne, så langt det er mulig, ha skaffet deg nødvendig informasjon til enten å stå ved, korrigere eller heve kjøpet.

Relatert innhold


 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Due diligence - faser og analyseområder

  Hvordan vet du at selgers informasjoner er korrekte? Unngå å kjøpe katta i sekken. Få oversikt over hvordan du sjekker at de forutsetningene du bygger dine vurderinger på er riktige.

 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Kommersiell analyse

  Bruk vår sjekkliste til å gjennomføre en kommersiell analyse, en "helsesjekk", på et kjøpsobjekt. Få også tips til presentasjon av resultatet til din oppdragsgiver (kjøper).

 • Hurtigguider - rammeverk
  Gunnar A. DahlPartner i DHT Corporate Services AS

  Finansiell analyse

  Bruk våre sjekklister til å gjennomføre en finansiell analyse av et kjøpsobjekt: Er økonomien som forutsatt? Få også tips til presentasjon av resultatet til din oppdragsgiver (kjøper).

Tips

På lederkilden.no kan du dra nytte av kunnskap og erfaring fra mer enn 60 fagfolk og ledere.