IdébankIdébank

Din guide til effektiv styring og utvikling av bedriften.

Prøv gratis
Marianne Nordli
Trainer og coach i Centor AS

Mikrofoner

Du skal kanskje holde et foredrag, lede et møte eller arrangere et seminar. Hvilken mikrofon bør du velge for anledningen?

Last ned

Her er en oversikt over fordelene og ulempene ved de ulike mikrofontypene jeg har erfaring med som foredragsholder. Bruk den til å velge det som passer best for din presentasjon.

Tips

Husk på å slå av myggmikrofonen når du går ned av scenen! Det har forekommet mer enn en gang at deltagerne i et konferanselokale har fått med seg hele toalettstellet til en av de gjestene talerne. 

Trådløs mygg

FordelerUlemper
Er ute av veien, sjenerer ikke instruktøren og frigjør begge armene. Senderen kan legges i bukselommen, festes på ryggen eller på en jakkelomme. Du kan bevege deg fritt foran deltagerne og blant dem. Erfaringsmessig synes jeg dette er den mest fleksible løsningen.Festes mikrofon for nært opp til halsen, kan vi få med for mye av puste og hostelyder. Noen typer mygg har en liten klype for mikrofonfestet og kan lett falle av. Jakker og papirer vi holder kan skrape borti mikrofonen.

Håndholdt trådløs

FordelerUlemper
Kan bevege seg fritt på scenen, i salen og kan gjøre intervjuer av deltagerne direkte uten behov for en ny mikrofon.En hånd vil hele tiden være opptatt med å holde mikrofonen og dette kan hemme kroppsspråket.

Mikrofon på stativ 

FordelerUlemper
Frigjør begge armeneDu kan ikke bevege deg bort fra stativet.

Fastmontert på talerstol

FordelerUlemper
Mikrofonen er på det samme sted som notater og papirer kan legges foran deg uten at deltakerne ser alt.Hindrer bevegelse i rommet og kan for lave personer dekke til utsikten mot salen.